Her finner dere noen praktiske opplysninger om barnehagehverdagen.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Her kommer litt informasjon angående hverdagen i barnehagen vår:

Jul og påske:

Barnehagen er stengt fra og med julaften til og med 1.nyttårsdag.

I påsken holder barnehagen stengt fra og med palmelørdag til og med 2. påskedag.

Bringing og henting:

Når barnet kommer om morgenen, blir det møtt av en voksen så langt det lar seg gjøre. Uforutsette ting kan oppstå eller vi står og lager brøddeig på kjøkkenet. Dersom barnet ikke kommer, eller kommer senere enn kl. 9.30, ber vi dere gi beskjed, pr telefon, til barnehagen. Dette fordi aktiviteter i eller utenfor barnehagen legges rundt dette tidspunktet.

Det er viktig at alle husker å lukke portene når dere leverer og henter i barnehagen.

Vi ønsker ikke at barna skal komme seg ut av porten på egen hånd i utetiden.

Så ber vi dere om å slå av bilmotoren og la være å snakke i mobiltelefonen når dere henter barna deres. Se på det som dagens viktigste møte når dere leverer og henter barna deresJ

OBS – Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at parkering for foreldre er ved mellomskuret. Personalparkeringen ved kontoret er kun for de ansatte.

Oppslagstavlen:

På oppslagstavlen i garderoben blir det hengt opp viktig informasjon som ikke får plass på ukeplanen. Gjør det til en vane å ta en kikk på tavlen hver dag. Se også på whiteboarden som henger på utgangsdøren.

Ukeplanen:

Dette er den viktigste informasjonen dere vil få skriftlig om hva som vil skje i barnehagen gjennom hele uken. Denne blir lagt ut hver mandag etter ped.leder møte. Derfor er det nødvendig at de foresatte leser denne nøye. Der vil det stå om tema vi tar for oss i samlingsstunden, meny, foreldresammenkomster og lignende. Stort sett alt som foregår i barnehagen. Oppdateres løpende på hjemmesiden.

Leker:

Det er tillatt med medbrakte leker i barnehagen, men vi er ikke ansvarlige for private leker. Det er viktig å forklare barna at leker kan bli borte i barnehagen. Medbrakte leker må navnes.

Våpen skal ikke medbringes – bortsett fra på karneval.

Leker med lyd skal holdes hjemme! Unødig støy skaper stress for både små og store!

Ikke ta med bittesmå leker, leker med batterier som kan svelges, eller mynter som kan forårsake kvelning!

Klær:

Barna må ha ekstra skift med klær liggende i barnehagen. Der er ofte det kan skje uhell på både den ene og andre måten som gjør at barna blir våte. Da er det helt nødvendig med tørre sokker, bukser, strømpebukser, underbukser og lignende.

Det er viktig at barnas klær er såpass romslige (særlig utedress, regntøy o.l) at det er behagelig å bevege seg. Men det bør heller ikke være for stort.

Barnet må ha med innesko som kan stå i barnehagen. Regntøy og støvler må være til disposisjon hver dag siden vi er ute i allslags vær.

Skittent tøy må dere ta med hjem til vask.

Klær og støvler må navnes!!!! Dere kan få tak i bestillingskuponger til navnelapper i barnehagen.

Barnehagen er uten ansvar for barnas tøy.

Garderoben:

Alle barn har sin egne plass i garderoben med navn og bilde på.

Hyllen og plassen skal ryddes hver dag.

Mat:

Barna får melk og vann i barnehagen + lunsj og ettermiddagsmat med frukt.

Til frokost må barna ha med seg matpakke.

Maten koster kr. 400 pr. måned. Det er lagt inn i månedsbetalingen.

Fødselsdagen:

Vi vil gjerne være med på å feire barnas fødselsdag. Vi henger ut flagg. Bilde av bursdagsbarnet og riktig antall lys henger på fødselsdagskakebildet på avdelingen. Vi lager krone og synger bursdagssangen. Foresatte tar med seg ispinner, fruktsalat, grønnsaksfat med dip eller lignende. Vi søker i størst mulig grad å begrense sukkerinntaket i barnehagens kosthold. Husk vi feirer fødselsdagen til 40 barn.

Turpenger/turtillatelse:

Vi har et turbudsjett som dekker utfluktene våre i løpet av året. Barnehagen betaler skiskole hver vinter for Crescendobarna.

Vi må også ha kjøretillatelse fra foresatte til å ta barna med på buss, tog t-bane mm.

Sykdom hos barn:

Hvis barnets allmenntilstand er av en slik art at det ikke kan følge dagsrytmen i barnehagen, må det holdes hjemme (unntak er kroniske sykdommer). Sjekk infoskriv som er delt ut. Mangler du/dere en sånn, så spør, så får dere et nytt.

Det er fint at dere gir beskjed når barnet blir sykt og ikke kommer i barnehagen. Hvis barnet blir sykt i barnehagen kan dere være trygge på at dere får beskjed med en gang slik at dere kan hente barnet så fort som mulig.

Personalet kan gi barnet medisin i barnehagen.

Retningslinjer over noen av de vanligste sykdommer som oppstår i barnehagen:

Øyekatarr: Konferer med personalet.

Diaré/oppkast: Barnet må holdes hjemme hvis det får diaré eller oppkast. Barnet får ikke komme i barnehagen før 48t. etter siste oppkast.

Feber: Vi anbefaler at barnet får en feberfri dag før barnet kommer i barnehagen igjen.

Disse sykdommene som har blitt beskrevet her har ekstremt stor smittefare. Hvis behandlingen ikke blir tatt på alvor kan barnehagen slite med dette i lange tider.

Forkjølelse: Her er allmenntilstanden viktig. Hvis barnet er snørrete, hoster, nyser er slapp og puslete, men ingen feber kan det være best å holde barnet hjemme fremfor en bråkete og slitsom dag i barnehagen.

Smittsomme sykdommer hjemme: Hvis det skulle oppstå en smittsom sykdom i hjemmet er dere pliktig til å melde i fra til barnehagen.