Kosthold i barnehagen!

KOSTHOLD

Kostholdet er noe vi er veldig opptatt av i barnehagen vår. Vi ser viktigheten av et riktig kosthold i barnehagehverdagen.

Vi vil forsøke å tilnærme oss Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen fra Sosial og helsedirektoratet, både når det gjelder hva et barn bør spise i løpet av dagen, og dessuten rammen rundt måltidet: ro, trivsel, hygge, trygghet og omsorg. Mange av barna synes det er trivelig å spise frokost i barnehagen og velger derfor ofte å ta med seg litt ekstra mat selv om de har spist hjemme.

Hos noen barn kan appetitten være litt dårlig eller en frokostmatpakke kan være glemt og da tilbyr vi gjerne et hjemmelaget rundstykke eller lignende.

Lunsjen er et naturlig samlingspunkt midt på dagen der store og små deler et måltid og tar en hyggelig prat. Vi ønsker å legge til rette for ulike matopplevelser hvor fellesskapet stimulerer til forskertrang i matveien. Vår erfaring er at på denne måten får barna stadig opplevelsen av å like ting de trodde de ikke likte.

Grønnsaker vil ofte stå på menyen som tilbehør til brødmåltidet eller til varme måltider. Vi vil i størst mulig grad lage maten fra bunnen av og basere oss minst mulig på halvfabrikata. Unntaket må være barnas favoritt: Toro tomatsuppe!!

Hver mandag morgen baker vi brød. Når duften av nybakt brød sprer seg i huset, stiger både appetitten og humøret og uken får en fin start! Torsdag baker vi rundstykker og selv den mest kresne gleder seg til å innta dette måltidet.

Vårt hyggelige kjøkken er husets hjerte, med rom for matglede og kokkekunst for store og små!

Uke meny:

Hver dag lager vi lunsj i barnehagen.

Mandag:barnehagens hjembakte brød

Tirsdag:pasta i ulike variasjoner/ fiskekaker eller kjøttboller

Onsdag:tomatsuppe med fullkornsmakaroni

Torsdag:barnehagens hjembakte rundstykker