DAGSRYTMEN
Barnehagens dagsrytme gir trygghet fordi barna stort sett vet hva som skal skje.
kl. 7.00 Barnehagen åpner.
kl. 7.00 - 9.00 Åpen frokost - Barna kan spise medbrakt mat innenfor
dette tidsrommet.
Kl. 9.00/9.30 Morgenmøte/samlingsstund med barna.
kl. 7.00 - ca.10.45 Lek ute / inne, formingsaktiviteter, diverse grupper mm.
kl. 11.00 Lunsj - det lages mat i barnehagen
kl. 12.00 Lek ute. Sove tid for småbarna.
kl. 14.00 Ettermiddagsmat – knekkebrød og frukt.
kl. 14.30 Hvilestund.
kl. 15.00 Frilek ute / inne.
kl. 16.45 Barna må senest være hentet.
kl. 17.00 Barnehagen stenger.
JUL OG PÅSKE
Barnehagen er stengt fra og med mandag 23 desember og med 1.nyttårsdag.
I påsken holder barnehagen stengt fra og med palmelørdag til og med 2. påskedag.
PLANLEGGINGSDAGER
Barnehagen har 5 planleggingsdager i løpet av et barnehageår. Dette er dager hvor barnehagen er stengt for barna.
BRINGNING OG HENTING
Når barnet kommer om morgenen, blir det møtt av en voksen. Dersom barnet ikke kommer, eller kommer senere enn kl. 9.30, ber vi dere gi beskjed, pr telefon eller på SMS til barnehagen.
Avdeling Maurtua: 46 82 48 66
Avdeling Ekornet: 46 81 44 12
Dette fordi aktiviteter i eller utenfor barnehagen legges rundt dette tidspunktet.
Vi ber dere slå av bilmotoren og la være å snakke i mobiltelefonen når dere henter barna deres. Se på det som dagens viktigste møte når dere leverer og henter barna deres.
Det er viktig at alle husker å lukke portene når dere leverer og henter i barnehagen 😉
UKEPLANEN
Dette er den viktigste informasjonen dere vil få skriftlig om hva som vil skje i barnehagen gjennom hele uken. Derfor er det nødvendig at de foresatte leser denne nøye. Der vil det stå om tema vi tar for oss i samlingsstunden, meny, foreldresammenkomster og lignende. Stort sett alt som foregår i barnehagen. Denne + annen relevant info, blir lagt ut hver fredag på kidplan.
KIDPLAN
Få med deg det som skjer i barnehagen. Last ned appen Kidplan til mobilen eller nettbrettet ditt. Appen gjør det enklere for foreldre å følge med på det som skjer i barnehagen!
Appen laster dere ned i App Store eller på Google Play.
I foreldre-appen kan dere
Samtykke. Denne funksjonen gjør det mulig for barnehagen å innhente samtykker fra dere digitalt. Barnehagen legger inn alle nødvendige samtykker. Du som forelder huker av for å godkjenne, eller ikke godkjenne samtykkene.
Få oversikt i foreldreliste. Foreldrelisten gir deg oversikt over de andre barna på avdelingen og kontaktinformasjon til barnas foreldre. På denne måten blir det enkelt å sende ut bursdagsinvitasjoner og planlegge ettermiddagsbesøk.
Følge med på ukeplan. Kalender-funksjonen viser barnehagens planlagte aktiviteter denne uken. Du vil kunne lese hva barnehagen har planlagt i morgen, slik at du kan forberede barnet og sende med klær og utstyr som trengs.
Se oppdateringer på TAVLA. Her legger vi ut månedsbrev.
GARDEROBEN
Når barna skal ut, tar vi oss god tid og lar barna øve seg i å klare av- og påkledning, knytte lisser, kneppe knapper o.l. selv. Dette gjør vi for at barna skal bli mest mulig selvhjulpne. For at de i størst mulig grad skal få til dette alene, er det veldig viktig at det er orden på barnas plasser:
- Klær etter vær! Sjekk værmeldingen og pass på at barnet har nødvendig utstyr med seg.
- Legg votter og lue klart på øverste hylle (når det er sesong for dette).
- Pass på at barna har nok skiftetøy til enhver tid. Skiftetøyet skal ligge inni skapet på barnets plass.
- Alle har et nett hengende på barnets plass. Her skal ull/fleece tøy ligge, evt. ekstra votter, luer ol. Ikke ha for mye. Et eller to sett holder. Gjerne et ull sett og et fleece sett.
- Ekstra støvler/cherrox ol. henges på eget skostativ i vindfanget.
- Dresser/regntøy henges på barnas plasser i vindfanget.
- Ta med møkkete/våte dresser, regntøy, votter ol. hjem til tørk/vask. Vi henger det i poser/nett på barnas plasser i garderoben når dette trengs.
- Alle klær skal navnes! Ikke bare for vår skyld, men også for deres egen. Klær blir borte, votter legges igjen ute osv. Det som er navnet dukker som regel opp igjen.
- Alle barna skal ha med innesko.
Tiden vi bruker til påkledning er også en fin mulighet for voksne og barn til å snakke sammen om ting som opptar oss. Hyggelig prat kan føre til at påkledningen blir både lystbetont og rolig. Vi forventer at dere holder orden på plassen til barnet.
MAT
Barna får melk og vann i barnehagen + lunsj og ettermiddagsmat med frukt.
Til frokost må barna ha med seg matpakke.
Maten koster kr. 400 pr. måned. Det er lagt inn i månedsbetalingen.
KOSTHOLD
Kostholdet er noe vi er veldig opptatt av i barnehagen vår. Vi ser viktigheten av et riktig kosthold i barnehagehverdagen.
Vi følger Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen fra Sosial og helsedirektoratet, både når det gjelder hva et barn bør spise i løpet av dagen, og dessuten rammen rundt måltidet: ro, trivsel, hygge, trygghet og omsorg.
Lunsjen er et naturlig samlingspunkt midt på dagen der store og små deler et måltid og tar en hyggelig prat. Vi ønsker å legge til rette for ulike matopplevelser hvor fellesskapet stimulerer til forskertrang i matveien. Vår erfaring er at på denne måten får barna stadig opplevelsen av å like ting de trodde de ikke likte.
Grønnsaker vil ofte stå på menyen som tilbehør til brødmåltidet eller til varme retter. Vi vil i størst mulig grad lage maten fra bunnen av og basere oss minst mulig på halvfabrikata. Unntaket må være barnas favoritt: Toro tomatsuppe!!
UKE MENY
Hver dag lager vi lunsj i barnehagen.
Mandag: tomatsuppe med fullkorns makaroni
Tirsdag: fersk brød med variert pålegg og grønnsaker
Onsdag: variert varmmat
Torsdag: fersk brød med variert pålegg og grønnsaker
Fredag: variert varmmat
Med forbehold om endringer gjennom året.
BURSDAG
Vi vil gjerne være med på å feire barnas bursdag. Vi henger ut flagg. Vi lager krone og synger bursdagssangen. Foresatte tar med seg ispinner eller fruktpinner.
TURPENGER/TURTILLATELSE
Barnehagen har et turbudsjett som dekker alle utfluktene våre i løpet av året. Barnehagen betaler også skiskole (i regi av Skiforeningen) hver vinter for Crescendobarna.
Vi må ha samtykke fra foresatte for å ta barna med på buss, tog, t-bane mm.
SYKDOM HOS BARN
Hvis barnets allmenntilstand/barnehageform tilsier at det ikke kan følge dagsrytmen i barnehagen, må det holdes hjemme (unntak er kroniske sykdommer). Vi forholder oss til enhver tid til retningslinjer fra Folkehelseinstitutet. Når må barn være hjemme fra barnehagen? - FHI Gi beskjed dersom barnet er sykt og ikke kommer i barnehagen. Hvis barnet blir sykt i barnehagen får dere beskjed med en gang slik at dere kan hente barnet så fort som mulig. Personalet kan gi barnet medisin i barnehagen.
TURINSTRUKS
Vi teller barna som skal på tur før vi forlater barnehagen, under turen og når vi kommer tilbake.
Vi bruker en intern telleliste på Kidplan.
Tur i skogen eller turer uten trafikk: De voksne plasserer seg foran, i midten og bakerst. De voksne holder hele tiden kontakt angående hvor barna befinner seg.
På alle andre turer deles barna inn i navngitte grupper der det blir satt én voksen på hver gruppe. Dette blir gjort skriftlig.
Personalet har alltid med mobiltelefon på turer.
Personalet vurderer når det er forsvarlig å dra på tur i forhold til vær, føre og antall voksne.
Alle voksne og barn bruker refleksvester på tur i nærmiljøet og på bytur.